رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: ۲ هزار و ۷۵۱ تن کیوی استان از آغاز صادرات محصول کیوی (هفتم مهر) تاکنون، از مرز آستارا به کشورهای عضو اوراسیا صادر شدهاست.
صالح محمدی روز یکشنبه اظهار کرد: از این میزان ۲ هزار و ۴۶۸ تن به کشور روسیه و بقیه به سایر کشورها شامل آذربایجان، بلاروس، ارمنستان و ترکیه صادر شدهاست.
وی با بیان اینکه تاکنون سه هزار و ۱۶۵ تن کیوی نیز از گیلان برای صادرات به کشور هند به مرز شهید رجایی ارسال شدهاست اضافه کرد: همچنین حدود سه هزار تن کیوی از گیلان از طریق سایر مرزهای کشور از جمله مرز استان آذربایجان غربی، خراسان شمالی و رضوی و همچنین مرزهای آبی جنوب به سایر کشورها صادر شدهاست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: سطح زیرکشت کیوی در گیلان هفت هزار و ۸۰۰ هکتار است؛ هشت هزار و ۳۵۰ نفر نیز بهرهبردار این محصول هستند و تاکنون ۱۵ درصد از محصول کیوی باغات استان برداشت شدهاست.
وی اضافه کرد: شهرستانهای تالش، رودسر و آستارا عمده تولیدکنندگان کیوی در گیلان هستند؛ اما این میوه در ۹ شهرستان دیگر شامل رشت، لنگرود، املش، لاهیجان، آستانهاشرفیه، شفت، فومن، رضوانشهر و بندرانزلی نیز تولید میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: محصول کیوی امسال به طور میانگین ۱۵۴ هزار میلیارد ریال برای باغداران استان درآمدزایی دارد.
میوه کیوی غنی از ویتامین C، فیبر، پتاسیم و آنتیاکسیدانهایی است که به تقویت سیستم ایمنی، بهبود هضم و کاهش فشار خون کمک میکند.
گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند؛ برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمدهترین محصولات کشاورزی گیلان هستند؛ این استان همچنین یکی از تولیدکنندگان مهم طیور در کشور است.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست؛ ۳۰۰ هزار شالیکار در گیلان فعالیت دارند؛ به طور متوسط سالانه حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک برنج در استان تولید میشود که حدود ۳۰ درصد از کل برنج تولیدی کشور است.
منبع:ایرنا











