×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

پیشنهاد مطالعه:

امروز : پنج شنبه, ۸ آبان , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Thursday, 30 October , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
۲۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در هفته دولت؛ گیلان پیشرو در صنعت مرغداری و کشاورزی

سه واحد تولیدی کشاورزی شامل پرورش مرغ گوشتی، طرح صنایع تبدیلی کشاورزی (شالیکوبی) و کارخانه چای‌سازی امروز سه‌شنبه در سومین روز از هفته دولت با حضور هادی حق‌شناس استاندار گیلان در شهرستان‌های آستانه‌اشرفیه و لاهیجان افتتاح شد.

استاندار گیلان در حاشیه افتتاح واحد پرورش مرغ گوشتی در شهرستان آستانه‌اشرفیه با تبریک هفته دولت در جمع خبرنگاران گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ۲ سنت خوب دهه فجر و هفته دولت شکل گرفته است که در این ایام واحدهای تولیدی و اقتصادی به صورت متمرکز افتتاح می‌شود.

هادی حق‌شناس با بیان اینکه در طول سال نیز پروژه‌های مختلفی افتتاح می‌شود اما در هفته دولت و دهه فجر طرح‌های بیشتری به بهره‌برداری می‌رسد اظهار کرد: در هفته دولت امسال حدود ۲۰۰ هزار میلیارد ریال پروژه افتتاح می‌شود.

وی با بیان اینکه برای افتتاح این واحد تولید جوجه یکروزه ۳۰ هزار قطعه‌ای، هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال هزینه شده‌است، اضافه کرد: در واحدهای مرغداری‌ با حداقل آثار زیست محیطی و هزینه می‌توان شغل ایجاد کرد.

نماینده عالی دولت در گیلان بیان کرد: وضعیت آب و هوایی گیلان برای راه‌اندازی مرغداری‌ها مناسب است اما باید همه استانداردها رعایت شود؛ سند مرغداری‌ها در استان نیز با رعایت استانداردها اجرا خواهد شد.

وی به مزیت نسبی صنعت مرغداری در گیلان اشاره کرد و افزود: بیش از ۱۰ درصد مرغ گوشتی (گوشت مرغ) و حدود ۱۵ درصد جوجه یک روزه کشور در گیلان تامین می‌شود.

نزدیک به ۷۵ درصد فعالیت‌ صنعت طیور در گیلان در قالب زنجیره تولید است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز گفت: این واحد پرورش مرغ مادر گوشتی در زمینی به مساحت هزار و ۳۶۰ مترمربع و با زیربنا پنج هزار و ۴۵۳ مترمربع شامل ۶ سالن با ظرفیت ۳۰ هزار قطعه مولد و سه هزار و ۶۰۰ قطعه خروس در آستانه‌اشرفیه افتتاح شده است.

صالح محمدی روز سه‌شنبه اظهار کرد: برای افتتاح این واحد پرورش مرغ مادر گوشتی هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال هزینه شده که از این میزان هزار میلیارد ریال آورده و ۳۰۰ میلیارد ریال وام (۱۵۰ میلیارد ریال توسعه ملی و ۱۵۰ میلیارد ریال نیز منابع داخلی بانک توسعه تعاون) است.

وی بیان کرد: این واحد پرورش مرغ مادر گوشتی دارای ۴۰ نیروی کار دائم و ۲۰ نیروی کار فصلی است.

بر اساس آخرین آمارها، گیلان با ۹ واحد پرورش مرغ اجداد گوشتی فعال رتبه نخست و ۱۰۵ واحد مرغ مادر جایگاه دوم و نیز ۸۷۹ واحد مرغ گوشتی رتبه سوم تولید گوشت مرغ کشور را داراست.

همچنین نزدیک به ۷۵ درصد فعالیت‌ صنعت طیور در گیلان در قالب زنجیره تولید است که از این نظر رتبه نخست کشور را دارد؛ ۱۰ زنجیره تولیدی بزرگ نیز از تولید جوجه یک روزه تا خوراک دام در استان فعال است.

همچنین ۲۳ کارخانه جوجه‌کشی با ظرفیت بیش از ۴۱ میلیون قطعه در هر دوره در استان گیلان فعالیت می‌کند.

افتتاح واحدهای شالیکوبی و تولید چای

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در ادامه گفت: طرح صنایع تبدیلی کشاورزی واحد (شالیکوبی) با نوع فعالیت بسته‌بندی برنج، سبوس غلات، سبوس برنج و آرد برنج در ناصر کیاده رودبنه شهرستان لاهیجان افتتاح شده‌است.

محمدی بیان کرد: این واحد با ظرفیت اسمی ۹ هزار و ۳۰۰ تن در سال و ظرفیت جذب ۹ هزار و ۳۹۳ تن ماده خام با هزار و ۴۰۰ مترمربع زیربنا با تسهیلات دریافتی ۱۵۰ میلیارد ریال از محل تبصره ۱۸ بانک کشاورزی و با سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیارد ریالی و با اشتغالزایی ۱۵ نفر به صورت مستقیم افتتاح شده‌است.

۱۴۲۵ واحد فعال شالیکوبی در گیلان فعال است.

وی اظهار کرد: یک واحد کارخانه تولید چای (چای‌سازی) و بسته‌بندی چای با ظرفیت اسمی ۵۵۰ تن در سال و ظرفیت جذب هزار و ۱۵۴ ماده خام در سال با سه هزار و ۱۹۶ مترمربع زیربنا و با دریافت ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل تبصره ۱۸ بانک کشاورزی و با مجموع سرمایه‌گذاری ۸۹۰ میلیارد ریالی به بهره‌برداری رسید.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان بیان کرد: این واحد چای‌سازی برای ۲۰ نفر شغل ایجاد کرده‌است.

گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند؛ برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمده‌ترین محصولات کشاورزی گیلان هستند؛ این استان همچنین یکی از تولیدکنندگان مهم طیور در کشور است.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده‌است.

۳۰۰ هزار شالیکار در گیلان فعالیت دارند؛ به طور متوسط سالانه حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک برنج در استان تولید می‌شود که حدود ۳۰ درصد از کل برنج تولیدی کشور است
منبع:ایرنا

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.